NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.


LÍDL V DOBRUŠCE OTEVŘE PRVNÍHO ČERVNA


Vloženo 26.04.2021 , doplněk 4.5.2021.










Dodatek Novoměstského kurýra ze dne 4.5.2021:

Na posledním Zastupitelstvu sdělil pan starosta čerstvou informaci, že ho oslovil Lídl, že by měl zájem postavit svou prodejnu v Novém Městě nad Metují.
Po diskuzi se dohodlo, že se 12.5. uskuteční schůzka se zastupiteli a zřejmě dalšími pracovníky města, kde Lídl sdělí své podrobnější představy.
Jde o pozemek zhruba pod dnešní benzinovou čerpací stanicí, který je veliký 2000 m2.Lídl potřebuje 2500 m2. Takže pokud by město souhlasilo, musel by se změnit Územní plán.

Ne tak dávno vedení města předložilo v zastupitelstvu návrh na nabídnutí tohoto pozemku k prodeji s tím, že potencionální zájemce by sdělil, co tam chce stavět. A podle toho by se rozhodlo. Tehdy ten návrh neprošel s názorem, že by město mělo samo sdělit, co tam chce mít. Našlo by se to někde v zápisech.

Názor Novoměstského kurýra:
Dnes jsou v okolí dvě prodejny Lídl - Náchod už zavedený několik let, Dobruška zahájí 1. června 2021. A dosažitelnost Dobrušky je opravdu dobrá.

A tak si myslím, že to stačí. Nové Město by možná zabodovalo více u občanů i ze širokého okolí, kdyby zde prosadilo např. prodejnu OBI, dnes jsou nejbližší v Hradci Králové nebo v Trutnové. Je docela pravděpodobné, že by tato prodejna obsloužila poměrně velké okolní území. Asi by neškodilo udělat průzkum veřejného mínění. A konečně by např. i z Dobrušky měli dobrý důvod jezdit k nám, dokonce i z Náchoda.

Připomeňme si, že zřejmě už více než deset let vlastní Tesco pozemek na jižní straně Malecí a nic se tam neděje, je tam už docela velký porost náletu.

Už řadu let tam leží ladem 5543 m2 velmi lukrativnch pozemků!!! To určitě naše město mělo už dávno řešit.



A na závěr si dovoluji připomenout, jak je dobré mít v našem městě Novoměstského kurýra.
Trvalo mi cca 2 minuty, než jsem našel tuto zprávu v Novoměstském kurýru z roku 2011:



Když jsem hledal na stránkách našeho města, našel jsem tuto zajímavou otázku o odpověď:



Jindřich Buchal.